6,5 meter zwaardboot 'Wavefarer'

In opdracht van Wavefarer BV uit Rotterdam heeft Arend Lambrechtsen BV dit scheepje ontworpen en de bouw van het prototype begeleidt en gedeeltelijk uitgevoerd.
Het bootje is bedoelt voor de kampeerder die snelheid en iets meer comfort dan een dektent zoekt. In de kleine kajuit vindt u een ruim twee persoons bed en twee comfortabele zitplaatsen.
Door het lage gewicht van ca 275 kg en het aan de windse zeiloppervlak van 20 vierkante meter hebben de eerste proefvaarten reeds snelheden van 13 knopen opgeleverd hetgeen uw vaargebied aanmerkelijk vergroot.
Door toepassing van een waterballast tank van 260 liter kunt u zelf bepalen hoe u de boot vaart. Met de tank leeg en een bemanningslid in de trapeze als pure dingy of met de tank vol comfortabel zittend op het gangboord, de keuze is aan de opvarende.
De boot is voorzien van een klapzwaard en dito roer waarmee traileren en droogvallen beide tot de mogelijkheden behoord. Naar verwachting zal de boot medio 2008 in een polyester uitvoering voorhanden zijn.

Afmetingen:
Lengte 6,50 m
Breedte 2,06 m
Diepgang zwaard op 0,14 m
Diepgang zwaard neer 1,06 m
Zeiloppervlak ad wind 20 m^2
Leeggewicht circa 275 kg