Jan Mayen, een 7,60 m hechthouten waddenboot

Jan Mayen, avonturiersboot 'pur sang', is een broedsel ontstaan uit jaren bomen met bevriende zeilende avonturiers over de ideale, trailerbare alleskunner.
Dit heeft geresulteerd in een met glasvezel/epoxy versterkte hechthouten scheepje, voorzien van handzaam gaffetuig.
Haar eenvoudige zwaardbediening en vissend roer maken haar de ideale boot voor het avontuur dat in kustwateren te beleven valt.
Vaarklaar weegt zij schoon aan de haak slechts 1150 kg waardoor Europa ook over de weg aan haar voeten ligt. Van binnen biedt zij slaapruimte aan vier volwassenen, verdeeld over een dubbel bed onder het voordek en twee hondekooien.
Over bakboord een mini kombuis met tweepits spiritus toestel voor de raasdonders met spek, over stuurboord ruimte voor de afwas teil. Een wc is voorzien in de vorm van een puts.
Wie slapen binnen te benauwt vindt kan vluchten naar de kuip, de kuipbanken zijn ruim twee meter lang en breedt genoeg om op te slapen.
De kuip zelf is zelflozend uitgevoerd en watert via een verzamelgoot af in de buitenboordmotorbun onder het achterdek. De buitenboordmotor is aan een vertikale slede gehangen en kan met behulp van een simpele talie naar binnen worden getrokken.
Jan Mayen's gaffeltuig wordt gevoerd op gemakkelijk te strijken aluminium mast en rondhouten. Haar voorzeil is uitgevoerd als rolfok.

Op enkele essentiele stukken massief hout na wordt Jan Mayen geheel gebouwd uit een voorgefreesd hechthouten bouwpakket waardoor zij in relatief weinig tijd te bouwen is.

Hoofdafmetingen:

Neem voor meer informatie contact met ons op!

Bekijk het algemeen plan van dit bootje